Validators biedt een onderzoeksstage aan op het gebied van merkbouw en reclame-effectonderzoek (minimaal maanden) 

  • Start: per direct 
  • Prima stagevergoeding 
  • Flexibele werktijden 
  • Onderdeel zijn van een jong en gezellig team 
  • Beschikking tot in-house expertise op het gebied van brand building en reclame-effect

Tijdens de stage ga je aan de slag met het uitvoeren van een brand building onderzoek. Het onderzoek richt zich op het effect van advertenties op de mentale positie van merken onder consumenten met als belangrijkste vraag: Wat voor effect hebben advertenties op de mental availability van een merk? 

Om gekocht te worden als merk, moet je eerst bekend zijn onder consumenten. Los van de fysieke beschikbaarheid van je producten (dus aanwezig zijn in winkels of online), moet je ook mentaal beschikbaar zijn. Dit betekent dat wanneer consumenten zich in een consumptiesituatie bevinden ze precies aan jouw merk moeten denken, waardoor ze tot koop overgaan. Validators gebruikt een aantal metrics uit recent wetenschappelijk onderzoek om inzicht te krijgen over deze mentale positie van merken onder consumenten. Om zo merken advies te geven om deze te versterken.

Naast inzichten over het effect van advertenties op deze mental availability zijn we ook erg geïnteresseerd in andere factoren die invloed hebben op de positie van merken. Onder welke groepen consumenten doen advertenties het goed, of juist niet? Hoe is de verhouding ten opzichte van concurrenten? Zitten er verschillen tussen typen advertentiesverschillende mediumtypen of branchesHier bijt jij je in vast. 

In een periode van minimaal drie maanden duik je eerst in de theorie achter deze analyses en daarna ga je deze onderzoeken zelf uitvoeren. Validators werkt met data van klanten uit veel verschillende branches en met verschillende vraagstukken. Je werkt samen met een team waarmee je uiteindelijk alle resultaten en nieuwe inzichten rapporteert.  

Werken in een flexibele en innovatieve organisatie
Validators is een onderzoeksbureau gespecialiseerd in communicatie en merkonderzoek. Je bent onderdeel van een jong team dat werkt met de nieuwste technieken op het gebied van marktonderzoek en neuromarketing. Het team heeft veel expertise op het gebied van brand building en marktonderzoek waardoor je altijd met iemand kan sparren over de inhoud van je onderzoek. We vinden het daarbij belangrijk om vooraf de wederzijdse verwachtingen goed door te spreken. 

Jouw profiel
We verwachten een hands-on mentaliteit in combinatie met een pro-actieve, positieve houding. Daarom is het belangrijk dat jij jezelf terugziet in het onderstaande profiel. 

  • Je bent derdejaars, vierdejaars of master student van een universitaire/HBO- opleiding in een richting als BedrijfskundeCommunication Science, Psychologie, of je doet een andere studie/minor waarbij communicatieonderzoek centraal staan. 
  • Je bent goed in onderzoek, analyse en je werkt graag met kwantitatieve data. 
  • Je bent enthousiast, secuur en ambitieus. 

Heb je interesse? 

Stuur dan je CV en motivatie naar Noud Schartman: solliciteren@validators.nl