Monitor Consumentengedrag

We zijn genomineerd voor de MOAward voor Marketing Research & Analytics Bureau van het jaar 2021!

Langs deze weg willen we iedereen hiervoor enorm bedanken. We zijn heel trots! Niet alleen op de nominatie zelf, maar ook op de mooie samenwerkingen met onwijs leuke klanten die het steeds weer mogelijk maken om onszelf te ontwikkelen en de stip op de horizon te verzetten.

De jury omschreef onze inspanningen van het afgelopen jaar heel fraai:

‘In geen ander jaar is consumentengedrag zo op de voet gevolgd als in 2020. Elk bureau had wel een onderzoek onderhanden. Een bureau dat het structureel aanpakte was Validators. Dat zette samen met de VU de Monitor Consumentengedrag op, met wekelijkse rapportages. Een (gratis) onderzoek dat gretig werd gebruikt door klanten en niet-klanten. Het was ook het jaar waarin het bureau EmotionFlow introduceerde, een combinatie van facial coding en AI, een middel om de beleving van creatieve uitingen te meten. En in hetzelfde jaar doet Validators innovatief onderzoek in het Institute for Brand Analytics, vooral op gebied van brand relevance en brand metrics, met het repliceren van een Byron Sharp-onderzoek in een grote steekproef, ook weer in samenwerking met de VU. Het tekent het bureau wel een beetje, die hang naar innovatie en die enthousiaste voortvarendheid, en al eerder kwamen we ze daarom tegen bij de nominaties. Sterker, het bureau won de prijs in 2015. Sindsdien is het bureau alleen maar gegroeid. Afgelopen jaar wisten ze een groot internationaal account binnen te halen voor continue brand growth trackers in 27 landen. Achter alles zit de onomstotelijke wil om te kijken door de ogen van de consument en te snappen welk effect communicatie heeft. Dat betekent luisteren naar klanten, de wetenschap inzetten en eindeloos experimenteren. En daarachter staat weer een bureau dat trots is op kennis en kennisontwikkeling. Zo’n houding vergt ook een open blik naar de toekomst. En die kun je bij Validators karakteriseren als verder bouwen aan samenhang tussen in- en externe data om zo op een nog hoger niveau van inzicht te komen.’

Op 1 juli is de uitreiking en weten we of we gewonnen hebben, fingers crossed!

Team Validators