Gisteren won Validators de MOAward voor Marketing Research & Analytics Bureau 2021 tijdens een feestelijke uitreiking in de Hallen in Amsterdam! Deze award is een kroon op ons werk. Langs deze weg willen we al onze klanten en relaties heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen, de mooie projecten en de continue bereidheid om met ons te innoveren. En uiteraard onze grote dank aan ons fantastische team voor de tomeloze inzet, creativiteit en flexibiliteit. Zonder deze drive zouden wij hier niet staan. Samen blijven we mooie, innovatieve onderzoeken doen en de stip op de horizon steeds wat verder zetten.

Martin Leeflang, CEO: ‘Er is zo veel gebeurd de laatste tijd. Zo rollen we onze software nu internationaal uit. We doen merk- en campagne-onderzoek in meer dan dertig landen. Met insights uit onze Monitor Consumentengedrag loodsten we ruim 1.500 marketeers door de pandemie. We zijn heel dankbaar voor het feit dat de jury ons deze erkenning heeft gegeven.’

Erik Prins, Managing partner: ‘De afgelopen jaren stonden bol van de innovatie. Neurotool EmotionFlow is daar een tastbaar voorbeeld van. We werken veel samen met diverse universiteiten en delen onze kennis ook met partnerbureaus, om zo de toekomst van goed marktonderzoek te kunnen blijven garanderen. En er zit nog veel meer in de koker van ons Innovatie Lab. Zoals ik Hadassa de Boer tijdens de award show vertelde: voor ons is de sky zeker niet de limit.’

Het is de tweede keer dat Validators de trotse bezitter is van deze felbegeerde prijs: in 2015 mochten we ‘m ook in ontvangst nemen.

Lees hieronder ook het volledige MOA-juryrapport:

Marketing Research & Analytics Bureau
Winnaar 2021

‘Validators is een bekende. Winnaar van de titel in 2015. Je kunt ze tegenwoordig wel bijna omschrijven als het centrum voor communicatie, creatie en gedrag. Over die drie onderzoeksgebieden is in de loop der jaren steeds meer kennis opgebouwd. Dat doen ze met technische hoogstandjes en experimenten, en in samenwerkingsprojecten met de wetenschap. En dan zijn ze ook nog eens weinig eenkennig met de resultaten. Geen wonder als je ‘democratizing the data’ tot credo verheft en ‘connecting the dots’ (het combineren van data) tot strijdkreet. Succes van het bureau zit naast de breedte en de kwaliteit ook in de manier van werken, gedreven en in teamverband. Innovatie zit in het bloed en dat zie je terug in bijvoorbeeld activiteiten rond eye coding en avatars. Alles bedoeld om beter door de ogen van de consument te kijken. Het coronajaar vatten ze op als een stimulans. Ze zetten samen met de VU de Monitor Consumentengedrag op, een (gratis) onderzoek dat gretig werd gebruikt door klanten en niet-klanten. 2020 was ook het jaar waarin het bureau EmotionFlow introduceerde, een combinatie van facial coding en AI, een middel om de beleving van creatieve uitingen te meten. En het bureau deed innovatief onderzoek in het Institute for Brand Analytics en haalde een belangrijk internationaal account binnen voor brand growth trackers. Wat Validators tekent is de hang naar innovatie en de enthousiaste voortvarendheid. Achter alles zit de onomstotelijke wil om te kijken door de ogen van de consument en te snappen welk effect communicatie heeft. Dat betekent luisteren naar klanten, de wetenschap inzetten en eindeloos experimenteren. En daarachter staat weer een bureau dat trots is op kennis en kennisontwikkeling. Uiteindelijk bouwt Validators aan samenhang tussen in- en externe data om zo op een nog hoger niveau van inzicht te komen.’

En dit is het moment waar het allemaal om ging!