Op donderdag 11 november 2021 om 16:00 spreekt collega Bart Massa op de volgende SMART Talk ‘Werk aan je merk’ in het Philips Stadion in Eindhoven. Tijdens deze SMART Talk hoor je meer omtrent Distinctive Brand Assets: in onderzoek en praktijk.

99,9% van de tijd zijn consumenten niet bezig met het merk. Distinctive Brand Assets (DBA’s) ofwel onderscheidende merkmiddelen helpen hierbij, maar hoe kunnen deze worden ingezet? Bart vertelt je meer over hoe je als merk dat plekje in het brein van de consument krijgt en hoe zij dit inzetten bij onderzoek.

Maar hoe maak je dan gebruik van Distinctive Brand Assets (DBA’s) in de praktijk? Bij PSV Eindhoven hebben ze een aantal bewuste keuzes gemaakt op het gebied van DBA’s. Onderzoek hielp PSV inzicht te krijgen welke ankerpunten voor de PSV-supporter hangen aan het merk PSV en wie volgens hen de grootste iconen en symbolen van de club zijn. Als gevolg hiervan is gekozen om de merkidentiteit anders opnieuw neer te zetten. Eli Lejeune van PSV neemt je mee in dit proces en de rol van Distinctive Brand Assets in het geheel.

Meer informatie vind je op de website van SMART.