CASE: Hartstichting

Welke drijfveren hebben mensen om te kiezen voor je merk?

Validators helpt de Hartstichting om meer inzicht te krijgen in het effect van de marketing en communicatie-activiteiten op organisatie KPI’s, de brand funnel, imagowaarden en actueel gedrag. Doel is ook om het effect van de gekozen media goed te volgen. Met toevoeging van marketing data science wordt de ROI van onder meer offline media op het webbezoek bepaald. Belangrijke resultaten uit de onderzoeken zijn altijd up-to-date beschikbaar door de rapportage in een online dashboard.

Merkonderzoek nieuwe stijl
De Hartstichting heeft gekozen voor een vernieuwende benadering van merkonderzoek door naast een klassieke brandtracker te kiezen voor een aanpak die gebaseerd is op data science en de filosofie van Byron Sharp. Met een op maat gemaakte aanpak gaat Validators op zoek naar de drijfveren en motivaties die mensen hebben om betrokken te raken bij een goed doel.

Larissa Put (Hartstichting): Juist voor een goede doelen organisatie als de Hartstichting is het van belang om effectief te communiceren en zo efficiënt mogelijk met onze middelen om te gaan. We hebben er daarom voor gekozen om een Brand Campagne Tracking met Validators op te zetten. Hun moderne en effectieve aanpak heeft ons in een korte tijd een heel helder model opgeleverd.

Martin Leeflang (Validators): Hartstichting heeft een duidelijk vraagstuk neergelegd om communicatie met onderzoek effectiever te maken. Het is een vooruitstrevende factbased en kosteneffectieve Performance Brandtracker geworden waarmee we ‘draaibare knoppen’ creëren en resultaten van de communicatie van de Hartstichting verbeteren.