CASE: TP Vision (Philips TV Europe)

Verovert TP Vision Europa met OLED+?

TP Vision (Philips TV Europe)  zal dit najaar een grootschalige online en tv-campagne voeren in een aantal Europese landen. Het doel van de campagne is het verder positioneren van Philips TV als premium merk en  moet leiden tot hogere zichtbaarheid, sterkere overweging en meer aankopen.

TP Vision heeft hiervoor een unieke range OLED+ televisies ontwikkeld, waarmee het merk zich richt op de veeleisende consument die van tv-kijken echt een beleving wil maken. Hiervoor zijn alle tv’s uitgerust met Smart oplossingen, Ambilight, fantastisch geluid en het scherpste beeld.

TP Vision werkt hiervoor samen met Validators en kiest voor een volledige 360 graden aanpak die bestaat uit:

  1. Creatie-test. De tv-commercial wordt vooraf getest en op basis van onderzoeksresultaten en advies geoptimaliseerd. De creatie beslaat in de regel 10% van de kosten van een campagne, maar bepaalt ruim 60% van de effectiviteit.
  2. Campagne-effect. De zichtbaarheid en het effect van de campagne wordt grootschalig gemeten in Duitsland. Tevens wordt gekeken naar de effecten van de campagne op het merk binnen de verschillende redenen om tv’s te kopen (CEPs).
  3. Big Data. Validators analyseert alle media-inzet en zet deze af tegen webtraffic. Welke media inzet sorteert het grootste effect? Wat is het beste moment? En welk is het meest kosteneffectief? Voor deze Marketing Mixed Modelling gebruikt Validators het in huis ontwikkelde Communication Analytics platform.

De TV commercial en online campagne zijn net gestart. We hebben vertrouwen in een mooie campagne en hopen dit ook in de onderzoeksresultaten terug te zien” aldus Ger Tolner, marketing intelligence manager van TP Vision (Philips TV Europe).

Samen ook jouw marketingstrategie richting geven?
Wij denken graag met je mee.

Peter Meijer
Senior Client Consultant
06 49 64 23 12
Peter.Meijer@validators.nl