CASE: Trust

Validators vergroot internationaal inzicht in merkidentiteit Trust en Trust Gaming 

Trust heeft twee sterke merken, Trust en Trust Gaming. Trust staat bekend om de kwalitatieve en betaalbare accessoires voor PC, laptop, mobiel en Smart Home oplossingen. Trust Gaming is er speciaal voor gamers, die de snelste, mooiste en meest geavanceerde toepassingen eisen van bijvoorbeeld muizen en toetsenborden.

Trust wil graag inzicht in de merkidentiteit van Trust en Trust Gaming in Europa. Het digitale lifestyle merk heeft daarom Validators gevraagd te kijken naar merkbekendheid, imago en concurrentie in drie landen (Nederland, Spanje en Italië). Belangrijke vragen in het onderzoek zijn bijvoorbeeld: wat is de redenen om Trust wel of niet te kopen? In welke koopcategorieën (CEPs) wordt Trust overwogen? En hoe relevant zijn deze categorieën?

‘Met deze 0-meting zien we in Nederland, Spanje en Italië interessante verschillen. Dit helpt ons marketingkeuzes te maken in de verschillende landen. En met het doorgronden van de CEPs weten we precies aan welke knoppen we moeten draaien.’ Aldus Martine Batenburg, Marketing Directeur van Trust. Door de resultaten in een interactief dashboard te rapporteren werd het heel eenvoudig om de verschillen tussen landen en concurrenten zien en daar de marketing strategie op te baseren.

Samen ook jouw marketingstrategie richting geven?
Wij denken graag met je mee.

Peter Meijer
Senior Client Consultant
06 49 64 23 12
Peter.Meijer@validators.nl