Actuele inzichten in tijden van COVID-19

Monitor

Consumentengedrag

Welke invloed hebben de huidige coronamaatregelen op ons consumentengedrag? Monitor Consumentengedrag biedt je wekelijks antwoord op deze vraag. Het is een overzichtelijk dashboard dat laat zien hoe gedragingen veranderen ten aanzien van producten, diensten of categorieën. Het is een initiatief dat we zijn gestart met Prof. Dr. Ir. Peeter Verlegh van de VU. Samen helpen we je graag aan diepgaander inzicht in deze bizarre situatie.

Consumenten vinden coronamaatregelen onvoldoende, maar winkelen wel meer

(update #13)

Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt, vinden steeds meer consumenten de huidige coronamaatregelen goed na te leven, maar ontoereikend. Vakanties vieren we daarom thuis of dichtbij huis. Wel zijn we minder terughoudend als het gaat om onze uitgaven: we sparen minder en geven meer uit aan leuke dingen. Het goede nieuws voor retailers is bovendien dat we dat weer steeds vaker doen in gewone winkels en supermarkten.

De laatste weken laait het coronavirus op verschillende plekken in Europa weer op. Ook in Nederland stijgt het aantal besmettingen weer, blijkt uit cijfers van het RIVM. Vooral in Rotterdam en Amsterdam. Door deze ontwikkelingen lijkt een groeiende groep Nederlanders de huidige coronamaatregelen van het kabinet onvoldoende te vinden. Dat geldt met name in de grote steden (van 14% naar 27%) en in de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Holland (van 10% naar 20%). Deze percentages zijn daarmee terug op het niveau van eind maart toen de coronacrisis net was begonnen. Ook de zorgen over de eigen lichamelijke gezondheid en die van anderen nemen onder consumenten in deze gebieden weer toe. 

Het volledige nieuwsbericht vind je hier>>

 

 


DIGITAL HUB 

Validators is volledig digital proof. We zijn wars van het idee dat  waardevolle insights in een rapport in je bureaula of flex-kluisje zouden kunnen blijven liggen. Onze data is 24/7 en overal beschikbaar in een pragmatisch dashboard. Om dit te kunnen realiseren hebben we  de Digital Hub in het leven geroepen, waarbij proces, analytics en reporting zijn gedigitaliseerd. Bijgaand schema laat zien waar de Digital Hub staat in je projectproces. Het dashboard van de Monitor Consumentengedrag is een mooie kennismaking met de output die je van Validators kunt verwachten.