Meet kijkgedrag 100% natuurgetrouw

EyeCoding

De oplossing voor online eyetracking

Met onze in house ontwikkelde EyeCoding techniek meet je impliciet wat het effect is van het (kort) tonen van je creatie. In het dagelijks leven hebben consumenten vaak slechts twee seconden om je uiting in zich op te nemen. Door kijkgedrag te achterhalen en te testen wat aanschouwers kunnen terugspelen na een kort contactmoment met je creatie, kun je de uiting snel optimaliseren. Eyecoding is in te zetten voor het testen van een brochure, folder, flyer, tijdschrift, advertentie of brief. De software is nu ook als SaaS tool beschikbaar.

De voordelen van EyeCoding:

  • Bewezen impliciete meetmethode.
  • Respondenten nemen deel in hun eigen vertrouwde (thuis)omgeving.
  • Kwantitatieve aanpak, minimaal N=150, waardoor deep dives eenvoudig te maken zijn.

Whitepaper  The Science behind EyeCoding

Om nog wat dieper in te gaan op de techniek achter EyeCoding en de vergelijking met eyetracking hebben Astrid Lubeck en Erik Prins een overzichtelijke whitepaper geschreven. Deze wil je lezen!

Pragmatische handvatten om je uiting te optimaliseren

EyeCoding software van Validators stelt je in staat om heel praktisch aan de slag te gaan met het optimaliseren van je uiting. Door heatmaps, aandacht percentages en kijktijden weet je precies welke elementen van je uiting de aandacht weten te trekken en vast te houden.

Hiernaast een case van Nespresso die goed laat zien hoe dit in zijn werk gaat. De volledige demo kun je hier aanvragen.

Benieuwd naar wat EyeCoding voor je OOH-uiting kan doen? Bekijk het hier.

 

 

“Voor de HvA waren we op zoek naar UX-tools die intuïtief in gebruik en flexibel inzetbaar zijn voor studenten èn onderzoekers. Bovendien moest deze vallen binnen de huidige privacy-restricties. De tools van Validators zijn zeer handzaam en geven exact die beweegruimte die een onderzoeker/student nodig heeft: de gebruiker krijgt gemakkelijk en snel data om de gebruikerservaring van de consument bij te sturen. De bijgeleverde handleiding is uitermate duidelijk en het VALIDATORS-team is altijd bereikbaar om mee te denken, oplossingen te bedenken en bovendien de tools te door-evalueren op werkbaarheid. Bovendien geeft de directe beschikbaarheid van de data en de makkelijke uitvoering studenten een positieve impuls voor jonge onderzoekers, terwijl doorgewinterde UX-onderzoekers fijnmaziger research kunnen sturen en tweaken. Bovendien kun je dankzij een interface die op elke computer werkt zonder programma’s te installeren je onderzoek prima op afstand uitvoeren als dat nodig is. Wij zijn zeer tevreden!“

Harold Pflug,

Onderzoeksdocent aan de HvA

Wil je meer weten over onze EyeCoding software en de mogelijkheden voor in house gebruik?

Neem dan vandaag nog contact op met Peter.Meijer@validators.nl